Skanhus is een Nederlands bureau dat begeleidt bij het aankopen van een vakantiehuis in Zweden. Skanhus verzorgt het gehele traject van voorbereiding, de aankoop zelf, maar ook alles wat komt kijken bij het bezit van een vakantiehuis in Zweden.

Skanhus begint met het bespreken van alle wensen en eisen betref-fende het huis en het gebruik ervan, waarna ze op zoek gaat naar het huis dat voldoet aan de voorkeur betreffende bijvoorbeeld locatie, grootte, prijsklasse, faciliteiten, omgeving en uitstraling. Wat dat betreft is er in Zweden zeer veel keus, waarbij er zelfs al vanaf zo'n 10.000 Euro een vakantiehuisje gekocht kan worden. Zodra Skanhus het gewenste huis en eventueel enkele alternatieven gevonden heeft, zullen deze gepresenteerd worden en zo mogelijk bezichtigd. Uiteraard regelt Skanhus daarna de koopovereenkomst en alle benodigde papieren ten behoeve van inschrijving, belasting, verzekering en nutsvoorzieningen.

Na aankoop kan
Skanhus van dienst blijven door begeleiding bij eventuele verbouwingen, renovatie, nieuwbouw op aangekochte grond en onder-houd. Ook kan er controle van het huis tijdens afwezigheid plaatsvinden, het winter- en zomerklaar maken van de woning geregeld worden, zoals het aftappen en aansluiten van het water en bijvoorbeeld regelmatig tuinonderhoud gepleegd worden.
Tot slot kan
Skanhus behulpzaam zijn bij advies en bemiddeling in het geval van verhuur van de woning. Al met al staat Skanhus borg voor een verantwoorde bemiddeling en een uitgebreide begeleiding van alles wat er bij aankoop van een vakantiehuis in Zweden komt kijken.